Ademhalingsklachten en Covid-19

Ademhalingsklachten komen veel voor. Elbert Muller, de ademhalingsspecialist, behandelt jaarlijks zo’n 170 patiënten met ademhalingsklachten. Variërend van benauwdheid bij enige inspanning, zoals wandelen of traplopen, tot ernstige benauwdheidsklachten met daarbij angstklachten. Dat doet hij al zo’n 17 jaar. Elberts schatting is dat hij tussen de 2.700 en 3.000 patiënten met ademhalingsklachten heeft behandeld. De gemiddelde duur van het traject is 5.7 behandelingen. In reviews geven patiënten aan dat zij veel baat hebben gehad bij de combinatie van psychosomatische fysiotherapie en ademhalingstherapie. Alleen het geven van ademhalingsoefeningen waarbij ‘geleerd’ wordt dat naar de ‘’buik geademd moet worden’’ is zeker zinvol, maar niet voldoende om goed te kunnen herstellen van ademhalingsklachten, zeker niet als daar angstklachten bij horen.

Nu spelen er ook nog andere factoren een rol en wel de coronacrisis. Er komen nog meer gedachten van zorgen en/of angst op ons af. Niet alleen op gezondheidsgebied, ook op sociaaleconomisch gebied. Heb ik corona? Of: ik heb corona gehad, vorig jaar ben ik geopereerd aan mijn hart en nu heb ik het weer benauwd, wat moet ik doen? Hoe kom ik van deze onzekerheid af en nog belangrijker hoe kan ik weer lekker en ontspannen ademen? Vragen die juist in deze tijd veel langskomen.

Met dit soort klachten van onzekerheid, zorgen, angst, herbeleving, moet u juist naar de specialist die daar veel ervaring in heeft en u daar goed en succesvol in kan begeleiden.

Elbert Muller is die fysiotherapeut die u daarbij kan helpen. Met zijn kennis en ervaring bent u bij hem aan het juiste adres en kan hij u optimaal behandelen.

Kan dat dan als de praktijk vanwege Covid-19 gesloten is?

Ja dat kan, in de afgelopen weken heeft Elbert zijn praktijkvoering kunnen voortzetten via video consulting. Via videoconsult.clickdoc en ook via Physitrack kan met behulp van de computer of laptop de behandeling gegeven worden. U krijgt duidelijk uitleg wat de invloed van gedachten en emoties zoals zorgen en angst, op uw ademhaling hebben. Met behulp van speciale oefeningen en psycho-educatie leert u hoe u weer lekker en ontspannen kan ademen! Schroom niet, stel uw vragen en mail naar info@fysiolifebalance.nl.

Indien nodig gebruikt Elbert de expertise van de huisarts en/ of longarts om u verder te behandelen.

Onze specialisten:

 • null

  Elbert Muller

  Psychosomatische Fysiotherapeut

 • null

  Bryan Wolffenbuttel

  Kinderfysiotherapeute

Openingstijden

 • Maandag: 08:00 – 21:00
 • Dinsdag: 08:00 – 19:00
 • Woensdag: 08:00 – 19:00
 • Donderdag: 08:00 – 19:00
 • Vrijdag: 08:00 – 18:00
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlFysio Life Balance is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
fysio, fysio Zoetermeer, fysiotherapie, fysiotherapie Zoetermeer, fysiotherapeut, fysiotherapeut Zoetermeer, fysiotherapeuten Zoetermeer, fysiopraktijk, fysiopraktijk Zoetermeer, fysiotherapiepraktijk, fysiotherapiepraktijk Zoetermeer, fysiobehandeling, fysiobehandeling Zoetermeer, fysiotherapiebehandeling, fysiotherapiebehandeling Zoetermeer, rug- en nekklachten, rug- en nekklachten Zoetermeer, blessure, blessure Zoetermeer, blessure Fysiotherapie Zoetermeer, blessure Fysio Life Balance, blessure Fysio Life Balance Zoetermeer, hardlopen, hardlopen Zoetermeer, hardloopblessure, hardloopblessure Zoetermeer, hardloopblessures, hardloopblessures Zoetermeer
 • Maak een afspraak: