Beenklachten

Als u last heeft van vermoeide benen na een stukje lopen, dan heeft u misschien etalagebenen. Dit wordt ook wel claudicatio intermittens genoemd. Bij deze aandoeningen is er sprake van een vernauwing van de slagaders in de benen, waardoor de bloedtoevoer naar uw benen vermindert. Hierdoor krijgen de beenspieren te weinig zuurstof tijdens het lopen wat voor klachten kan zorgen.

Oorzaak en ontstaanswijze
Er zijn verschillende risicofactoren die een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van deze aandoening. Een van de meest voorkomende oorzaken is een ongezonde leefstijl. Rokers en mensen die veel alcohol drinken, hebben ook meer kans om aderverkalking op te lopen. Daarnaast hebben ouderen een vergrote kans op het krijgen van slagaderverkalking.

Klachten en verschijnselen
De voornaamste klacht is pijn, kramp of een moe gevoel tijdens het lopen of fietsen. De klachten verminderen wanneer u stilstaat of uitrust. Meestal bevindt de pijn zich in de kuit, maar kan ook optreden in de bilregio, het bovenbeen, de voetzool en de tenen. Daarnaast kan de voet van uw aangedane been ook kouder aanvoelen of bleek verkleuren.

Behandeling
Bij de behandeling van de klachten is het belangrijk dat u stopt met roken. Dit kan ervoor zorgen dat de symptomen verergeren. Tijdens de eerste afspraak vindt er een vraaggesprek en een onderzoek plaats om uw klachten in kaart te brengen. Vervolgens wordt er een behandelplan opgesteld. De behandelingen bestaan uit voornamelijk uit looptrainingen. Dit zorgt ervoor dat u een langere pijnvrije afstand kunt lopen.

Afspraak maken
Wilt u een afspraak maken of wilt u meer informatie over uw klacht? Fysio Life Balance helpt u graag. U kunt telefonisch contact met ons opnemen via 079 3513678, een mail sturen naar info@fysiolifebalance.nl of u kunt het contactformulier op onze website invullen. Daarnaast kunt u ook een bezoek brengen aan onze praktijk! Wij zien u graag.

Deze behandelmogelijkheden kunnen u helpen bij uw klacht:
Fysiotherapie

Onze specialisten:

 • null

  Rob Bronsgeest

  Fysiotherapeut

 • null

  Marion Dal

  Fysiotherapeut

 • null

  Elbert Muller

  Fysiotherapeut

Openingstijden

 • Maandag: 08:00 – 21:00
 • Dinsdag: 08:00 – 19:00
 • Woensdag: 08:00 – 19:00
 • Donderdag: 08:00 – 19:00
 • Vrijdag: 08:00 – 18:00
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlFysio Life Balance is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
fysio, fysio Zoetermeer, fysiotherapie, fysiotherapie Zoetermeer, fysiotherapeut, fysiotherapeut Zoetermeer, fysiotherapeuten Zoetermeer, fysiopraktijk, fysiopraktijk Zoetermeer, fysiotherapiepraktijk, fysiotherapiepraktijk Zoetermeer, fysiobehandeling, fysiobehandeling Zoetermeer, fysiotherapiebehandeling, fysiotherapiebehandeling Zoetermeer, rug- en nekklachten, rug- en nekklachten Zoetermeer, blessure, blessure Zoetermeer, blessure Fysiotherapie Zoetermeer, blessure Fysio Life Balance, blessure Fysio Life Balance Zoetermeer, hardlopen, hardlopen Zoetermeer, hardloopblessure, hardloopblessure Zoetermeer, hardloopblessures, hardloopblessures Zoetermeer
 • Maak een afspraak: