Bekkenpijn

Het bekken bestaat uit drie botstukken, welke samen een soort van cirkelvorm vormen. Deze wordt ook wel de bekkering genoemd. De botstukken worden aan elkaar verbonden door middel van drie gewrichten. De verschillende banden die over de gewrichten lopen, houden de botstukken bijeen. Wanneer deze banden verslappen, worden de gewrichten soepeler en dit kan voor klachten zorgen. Dit gebeurt vaak tijdens een zwangerschap, maar kan ook door overbelasting of beschadiging van de banden ontstaan.

Oorzaak en ontstaanswijze
In veel gevallen ontstaan de klachten tijdens of kort na de zwangerschap. Dit komt doordat de banden tijdens de zwangerschap verweken, zodat het voor het kind eenvoudiger wordt om de bekkenring te passeren. Maar niet alleen zwangere vrouwen kunnen last hebben van hun bekken. Ook niet-zwangere vrouwen en mannen kunnen bekkenpijn krijgen. Dit kan ontstaan door een ongeluk of val tijdens het sporten of werken. Dit kan tot een scheuring in het bekken leiden wat voor klachten kan zorgen.

Klachten en verschijnselen
De klachten kunnen per persoon verschillen en kunnen variëren van licht tot hevig. De klachten bevinden zich vooral in de onderrug, het stuitje, de buik, aan de zijkant of achterkant van het bovenbeen, in de liezen of aan het schaambeen. Klachten kunnen erger worden bij het ondernemen van activiteiten als traplopen, langdurig zitten, wandelen of opstaan. Tevens kunt u pijn ervaren tijdens de menstruatie of tijdens het vrijen. U kunt zich soms ook vermoeid voelen. Daarnaast kunnen bekkenklachten zorgen voor problemen met het plassen of de ontlasting.

De behandeling van uw klacht
Bij het leren omgaan en verhelpen van de klachten, is voorlichting van groot belang. Onze bekkentherapeut helpt u hier graag bij. Tijdens de eerste afspraak worden uw klachten in kaart gebracht en wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld. De behandelingen zijn erop gericht om de kapsels en banden te herstellen en spierzwakte te voorkomen.

Afspraak maken
Wilt u een afspraak maken of wilt u meer informatie over uw klacht? Fysio Life Balance helpt u graag. U kunt telefonisch contact met ons opnemen via 079 3513678, een mail sturen naar info@fysiolifebalance.nl of u kunt het contactformulier op onze website invullen. Daarnaast kunt u ook een bezoek brengen aan onze praktijk! Wij zien u graag.

Deze behandelmogelijkheden kunnen u helpen bij uw klacht:

 • Bekkenfysiotherapie
 • Fysiotherapie
 • Psychosomatische fysiotherapie

Onze specialisten:

 • null

  Bryan Wolffenbuttel

  Fysiotherapeute

 • null

  Elbert Muller

  Fysiotherapeut

 • null

  Rob Bronsgeest

  Fysiotherapeut

 • null

  Marion Dal

  Fysiotherapeute

Openingstijden

 • Maandag: 08:00 – 21:00
 • Dinsdag: 08:00 – 19:00
 • Woensdag: 08:00 – 19:00
 • Donderdag: 08:00 – 19:00
 • Vrijdag: 08:00 – 18:00
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlFysio Life Balance is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
fysio, fysio Zoetermeer, fysiotherapie, fysiotherapie Zoetermeer, fysiotherapeut, fysiotherapeut Zoetermeer, fysiotherapeuten Zoetermeer, fysiopraktijk, fysiopraktijk Zoetermeer, fysiotherapiepraktijk, fysiotherapiepraktijk Zoetermeer, fysiobehandeling, fysiobehandeling Zoetermeer, fysiotherapiebehandeling, fysiotherapiebehandeling Zoetermeer, rug- en nekklachten, rug- en nekklachten Zoetermeer, blessure, blessure Zoetermeer, blessure Fysiotherapie Zoetermeer, blessure Fysio Life Balance, blessure Fysio Life Balance Zoetermeer, hardlopen, hardlopen Zoetermeer, hardloopblessure, hardloopblessure Zoetermeer, hardloopblessures, hardloopblessures Zoetermeer
 • Maak een afspraak: