Chronische pijnklachten

We spreken van chronische pijnklachten als pijnklachten langer dan 3 maanden aanwezig  zijn. Pijnklachten kunnen in veel gevallen duidelijk verklaarbaar zijn. Denk hierbij aan artrose in de knie of in het heupgewricht. Dit kan een serieus pijnlijk probleem zijn. Denk ook aan een beklemde zenuw in uw rug die daadwerkelijk pijn kan verzorgen in uw been (of benen).

In een aantal gevallen is pijn echter niet altijd verklaarbaar. U heeft dan wel degelijk pijn, maar uw behandelend huisarts of medisch specialist kan niet verklaren waarom u die pijn heeft. Let op: U verzint die pijn niet, het is ook niet psychisch. De pijn is er echt! Uw arts heeft echter niet de tijd om u goed uit te leggen hoe het nu precies zit. ( ..en soms ook niet de juiste expertise)

Het is inderdaad ook best een ingewikkeld verhaal. Onze specialist Elber Muller legt het aan u uit!

Pijn is functioneel en heeft u soms nodig. Denk aan het moment dat u met uw blote voet in iets scherps stapt. Razendsnel krijgt uw brein de pijninformatie binnen. U kunt dan vervolgens handelen. 

Vergelijk dit met een alarmcentrum in uw huis. De dief komt binnen en het alarm gaat af. Maar in een aantal gevallen gaat uw alarm wel af, maar die dief kunnen we nergens vinden. Vals alarm noemen we dat. Stel dit is bij u het geval. U nodigt de installateur uit om uw probleem op te lossen. De installateur stelt voor eerst onder de bedden te gaan zoeken, vervolgens in de keukenkastjes en achter de schotten op zolder. Ongetwijfeld zullen uw gedachten zijn: ik heb een gek in huis gehaald. Nee, deze man/vrouw gaat uw installatie bekijken. Wellicht staat deze iets te scherp afgesteld. Het rondlopende muisje of de wat bewegende gordijnen zetten het alarmsysteem in werking. U begrijpt: dat moet anders ingesteld worden!

In ons brein werkt dat eigenlijk ook zo. Onze gedachten, emoties en gedrag kunnen onze pijn beïnvloeden! Dat is goed om te weten. U kunt dus een invloed uitoefenen op uw pijn!

Kunnen we zomaar de schakelaar omzetten en de pijn laten verdwijnen? Nee, helaas zo simpel is het niet. Wat ik u wel kan leren is om uw gedachten, emoties en gedrag te leren beïnvloeden. Ongetwijfeld is er een stressor of een aantal stressoren die uw pijn in stand kunnen houden.  

Bedenk goed; een fysiotherapeut die onvoldoende, of geen, verstand heeft van de invloed die het brein op uw lichaam (lees: pijn) heeft zal geen of onvoldoende succes boeken. Het kost u alleen maar extra behandelingen van uw kostbare fysiotherapie pakket. Tijd om aan de slag te gaan!

Met behulp van virtual reality training en intensieve training kan ik u op weg helpen! Zie ook item virtual reality training en www.reducept.com.

 

Meer informatie of een afspraak maken?

Voor meer informatie kunt u mailen naar elbert@fysiolifebalance.nl of contact met ons opnemen via het contactformulier op onze website. 

 

Reviews Elbert:

“Vooraf het probleem en behandelplan besproken. Duidelijk behandelplan, duidelijke instructies voor thuis. Behandeling inmiddels met goed resultaat afgerond. Ik voelde me serieus genomen, duidelijke uitleg en vriendelijke fysiotherapeut!”

“Zeer professioneel en weten waar hij het over heeft met naar mijn inzicht ruime ervaring.”

“Mijn klachten en zorgen werden serieus genomen. Er werd naar mijn doel(en) gestreefd, tussentijds werd er geëvalueerd en waar nodig werd de richting van de behandeling aangepast. De eerste zorgmedewerker die mij gehoord liet voelen en/of serieus nam, heel fijn om dat te ervaren!”

“Heldere uitleg, verschillende opties qua oefeningen voor thuis, reële doelstelling, het gevoel geven dat het niet tussen je oren zit maar het ‘echt’ iets is en waar je mee aan de slag kan.”

“Elbert is een man met kennis, en daarnaast eerlijk. Geen onnodige kosten, en wel adequate behandelingen!”

“Fijne man. Hij luistert naar je klachten en vraagt door. Daardoor heb ik inzicht gekregen in de ‘rode draad’ in mijn leven. Mede de oorzaak van mijn lichamelijke klachten. Ik ben nu beter in staat om te ontspannen, waardoor mijn klachten verminderen. Daarnaast prettige oefeningen die goed te doen zijn, waarmee je gelijk resultaat bemerkt.”

“Duidelijk over de behandeling, oefeningen en voortgang. Ben na de behandelingen vrijwel van mijn klachten af. Professioneel en vakkundig geholpen.”

“Het ging niet om één los lichaamsdeel dat behandeld werd maar om het totaal van lichaam en geest. Heb er veel baat bij gehad.”

“De klachten die ik had, had ik al heel lang. De fysiotherapeut gaf mij de juiste oefeningen om met de klachten om te gaan en ze zelfs weg te nemen. Na jaren van onrust heb ik meer rust in mijn lichaam.”

“Langdurige klachten zijn na slechts enkele behandelingen nagenoeg helemaal verdwenen.”

Onze specialisten:

 • null

  Elbert Muller

  Fysiotherapeut

Openingstijden

 • Maandag: 08:00 – 21:00
 • Dinsdag: 08:00 – 19:00
 • Woensdag: 08:00 – 19:00
 • Donderdag: 08:00 – 19:00
 • Vrijdag: 08:00 – 18:00
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlFysio Life Balance is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
fysio, fysio Zoetermeer, fysiotherapie, fysiotherapie Zoetermeer, fysiotherapeut, fysiotherapeut Zoetermeer, fysiotherapeuten Zoetermeer, fysiopraktijk, fysiopraktijk Zoetermeer, fysiotherapiepraktijk, fysiotherapiepraktijk Zoetermeer, fysiobehandeling, fysiobehandeling Zoetermeer, fysiotherapiebehandeling, fysiotherapiebehandeling Zoetermeer, rug- en nekklachten, rug- en nekklachten Zoetermeer, blessure, blessure Zoetermeer, blessure Fysiotherapie Zoetermeer, blessure Fysio Life Balance, blessure Fysio Life Balance Zoetermeer, hardlopen, hardlopen Zoetermeer, hardloopblessure, hardloopblessure Zoetermeer, hardloopblessures, hardloopblessures Zoetermeer
 • Maak een afspraak: