Elbert Muller

BIG nummer: 99034538804

Ik ben geboren in 1956 en in 1979 heb ik mijn examen aan de Academie voor Fysiotherapie ‘Leffelaar’ in Amsterdam afgerond. Sinds 1980 werk ik in de wijk Buytenwegh Zoetermeer. Samen met Hans Schelling ben ik initiator en oprichter van Fysio Life Balance. Vanaf 1990 samen met Rob Bronsgeest.

Kort heb ik gedeeltelijk de opleiding manuele therapie gevolgd. De samenhang tussen het hebben van lichamelijke klachten en het psychische welzijn interesseerde mij meer en meer. Dit leidde tot het volgen van een divers aantal cursussen en nascholingen. In 1999 rondde ik succesvol de post-HBO opleiding psychosomatische fysiotherapie af.

Mijn doel is in ieder geval mijn 45 jarig jubileum als fysiotherapeut te gaan halen. Ben ik ingedut na al die jaren? Zeker niet mijn  functioneren als fysiotherapeut boeit mij nog elke dag. Daarbij maak ik gebruik van moderne technieken als ondersteuning in mijn prachtige vak. Virtual Reality training en biofeedback zijn daar voorbeelden van. Onderscheidend zijn is mijn handelsmerk. Mijn stelling is dan ook: ‘’Een moderne fysiotherapeut zal kennis moeten hebben van de software van het lichaam om de hardware te kunnen verbeteren”. Anders gezegd; de kennis van het brein en de invloed daarvan op het lichaam zal aanwezig moeten zijn om, zeker langdurig aanwezige klachten, goed te kunnen behandelen.

 

Mijn specialisaties zijn:

 • Ademhalingstherapie,
 • Burn-out- en overspanningsklachten
 • Hoofdpijnklachten
 • Chronische pijnklachten
 • Whiplashklachten
 • SOLK-klachten (somatisch onverklaarbare lichamelijke klachten)

 

Wat doe ik er zelf aan om fysiek en mentaal fit te blijven?

 • In mijn vrije tijd wandel ik veel. Lange afstandspaden leg ik graag af. Van de oostkust naar de westkust van Corsica is daar één van.
 • Ik roei gemiddeld 10 km per week.
 • Met regelmaat speel ik 18 holes golf en fiets ik graag een rondje op mijn Pinarello.
 • Tussen de middag neem ik mijn rust en onstpanningsmomenten, ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen soms ook met audiovisuele entrainment.

 

Reacties van patiënten:

 • Elbert is niet alleen een kwalitatief hoogwaardige fysiotherapeut maar daarnaast neemt hij mijn klachten serieus, hij luistert en behandelt mij met zorg en aandacht! Door een spiegel voor te houden word ik bewust gemaakt over hoe ik dingen anders kan doen om klachten te voorkomen. De beste fysiotherapeut die mij ooit behandeld heeft!
 • ik had 4 jaar geleden een ongeluk gehad met auto pijn in bovenbeen en onder in mijn rug verschillende fysio’s gehad niks geholpen ziekenhuis geweest. Mevrouw, u moet ermee leven 10 minuten. nu naar 9 behandelingen alles weer kunnen doen en geen pijn meer en gewoon weer kunnen lopen ik ga nu ook weer werk zoeken er gaat een heel leven  open en ik leef weer!
 • Liefst zou ik een 10 geven maar bij een 9 blijft men streven naar een 10 en blijft daardoor de kwaliteit gewaarborgd.
 • Ik heb de behandeling als zeer prettig ervaren en met een zeer gewenst en goed resultaat. Ik had weinig vertrouwen in de gezondheidszorg meer, maar de heer Muller heeft het tegendeel bewezen. Heel erg blij mee
 • De fysiotherapeut nam mijn klacht serieus. Op verschillende manieren werd gezocht naar wat nodig was om mijn klachten te verhelpen; oefeningen, bindweefselmassage, etc. Daar waar eerst een medische ingreep nodig was is dat niet meer nodig dankzij deze behandelingen.
 • Ik had geen vertrouwen in de fysiotherapie als geheel. de behandeling en hulp die ik kreeg was totaal anders en niet te vergelijken met de behandelingen en hulp die ik heb ervaren bij andere fysiotherapeuten, tot mijn vreugde ging het na de eerste behandeling al merkbaar beter, de behandeling was onorthodox , stevig , sterk gericht op het zelf doen en uiterst effectief, hier heb ik waarschijnlijk blijvend voordeel van en dus verlichting , ook op termijn door gekregen. ik ben blij en opgelucht.
fysio, fysio Zoetermeer, fysiotherapie, fysiotherapie Zoetermeer, fysiotherapeut, fysiotherapeut Zoetermeer, fysiotherapeuten Zoetermeer, fysiopraktijk, fysiopraktijk Zoetermeer, fysiotherapiepraktijk, fysiotherapiepraktijk Zoetermeer, fysiobehandeling, fysiobehandeling Zoetermeer, fysiotherapiebehandeling, fysiotherapiebehandeling Zoetermeer, rug- en nekklachten, rug- en nekklachten Zoetermeer, blessure, blessure Zoetermeer, blessure Fysiotherapie Zoetermeer, blessure Fysio Life Balance, blessure Fysio Life Balance Zoetermeer, hardlopen, hardlopen Zoetermeer, hardloopblessure, hardloopblessure Zoetermeer, hardloopblessures, hardloopblessures Zoetermeer
 • Maak een afspraak: