Enkel- / voetpijn

Lopen is vanzelfsprekend, maar door enkel- / voetpijn kunt u ernstig belemmerd worden in uw mobiliteit. Waar het u eerst geen moeite kostte om een wandeling te maken kan door een pijnlijke voet of enkel een behoorlijke opgave worden. Enkel- en voetpijn komen erg veel voor. 75% van de Nederlandse bevolking kampt wel eens met voet- en enkelklachten.

Oorzaak en ontstaanswijze
Klachten aan uw voet of enkel worden voornamelijk veroorzaakt door een verkeerde beweging, overbelasting of een val. Tevens kan een verzwikte of verstuikte enkel (door het wandelen of sporten), een gescheurde enkelband of een overbelasting van de pezen in de voet en enkel zorgen voor klachten. Ook het regelmatig dragen van hoge hakken kan de kans op voet- en enkelklachten vergroten. De klachten kunnen ook het gevolg zijn van een medische aandoening zoals artrose of reuma.

Klachten en verschijnselen
Voet- en enkelklachten uiten zich door stekende pijn en gevoeligheid bij het aanraken van de pijnlijke plek. Tevens kan er op die plaatsen roodheid en zwelling aanwezig zijn. Tevens kunt u moeite hebben bij het bewegen van de voet of enkel, deze kunnen namelijk stijf aanvoelen.

Behandeling
Wanneer uw klachten niet vanzelf verdwijnen, kunnen fysiotherapeutische behandelingen een uitkomst bieden voor uw klachten. Het doel van de behandelingen is altijd het verbeteren van de functie, daarbij is het verminderen van de pijn en het vergroten van de bewegingsvrijheid van belang. U stelt samen met de fysiotherapeut doelen op. Deze worden opgenomen in uw persoonlijke behandelplan.

Afspraak maken
Wilt u een afspraak maken of wilt u meer informatie over uw klacht? Fysio Life Balance helpt u graag. U kunt telefonisch contact met ons opnemen via 079 3513678, een mail sturen naar info@fysiolifebalance.nl of u kunt het contactformulier op onze website invullen. Daarnaast kunt u ook een bezoek brengen aan onze praktijk! Wij zien u graag.

Deze behandelmogelijkheden kunnen u helpen bij uw klacht:

 • Fysiotherapie
 • Sportfysiotherapie

Onze specialisten:

 • null

  Rob Bronsgeest

  Fysiotherapeut

 • null

  Marion Dal

  Fysiotherapeut

 • null

  Elbert Muller

  Fysiotherapeut

Openingstijden

 • Maandag: 08:00 – 21:00
 • Dinsdag: 08:00 – 19:00
 • Woensdag: 08:00 – 19:00
 • Donderdag: 08:00 – 19:00
 • Vrijdag: 08:00 – 18:00
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlFysio Life Balance is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
fysio, fysio Zoetermeer, fysiotherapie, fysiotherapie Zoetermeer, fysiotherapeut, fysiotherapeut Zoetermeer, fysiotherapeuten Zoetermeer, fysiopraktijk, fysiopraktijk Zoetermeer, fysiotherapiepraktijk, fysiotherapiepraktijk Zoetermeer, fysiobehandeling, fysiobehandeling Zoetermeer, fysiotherapiebehandeling, fysiotherapiebehandeling Zoetermeer, rug- en nekklachten, rug- en nekklachten Zoetermeer, blessure, blessure Zoetermeer, blessure Fysiotherapie Zoetermeer, blessure Fysio Life Balance, blessure Fysio Life Balance Zoetermeer, hardlopen, hardlopen Zoetermeer, hardloopblessure, hardloopblessure Zoetermeer, hardloopblessures, hardloopblessures Zoetermeer
 • Maak een afspraak: