Reuma

Reuma is een verzamelnaam voor veel verschillende reumatische aandoeningen. Vaak wordt reuma geassocieerd als ouderdomsziekte, maar het tegendeel is waar. Er zijn meer mensen onder de 65 jaar die last hebben van reuma dan mensen boven de 65 jaar. De bekendste reumatische aandoeningen zijn:

Fibromyalgie
Dit is een vorm van reuma wat ook wel weke delen reuma wordt genoemd. De aandoening wordt niet veroorzaakt door het achteruitgaan van het kraakbeen, dit is bij reuma wel het geval. De oorzaak van fibromyalgie is nog niet duidelijk, onderzoeken wijzen uit dat de aandoening zich in de hersenen bevindt.

Artrose
Artrose wordt ook wel slijtage genoemd. Dit is een veelvoorkomende aandoening waarbij het kraakbeen in uw gewrichten achteruit gaat. Het kan zelfs helemaal verdwijnen. De aandoening komt vaker voor naarmate men ouder wordt, maar het kan door een erfelijke aanleg ook op jonge leeftijd voorkomen. Overgewicht, zwaar lichamelijk werk, overbelasting van uw gewrichten kunnen allemaal een oorzaak zijn voor artrose.

Reumatoïde artritis
Dit is een ziektebeeld wat gekenmerkt wordt door een chronische gewrichtsontsteking. De klachten verschillen per persoon en u kunt zelfs periodes hebben waarbij u geen klachten ervaart. Roken, koffie of overmatig alcoholgebruik kunnen een oorzaak zijn voor het ontstaan van deze aandoening, maar erfelijke aanleg speelt ook hier weer een rol in.

Jicht
Jicht ontstaat door een plotselinge ontsteking van uw gewrichten. Dit gaat gepaard met pijn, wat ervoor zorgt dat u nauwelijks kunt bewegen. Jicht wordt voornamelijk veroorzaakt door een te groot hoeveelheid aan urinezuur in het bloed. Dit kan niet door de nieren afgevoerd worden en daarom hoopt het zich op in het bloed. Dit kan voor een ontsteking zorgen, wat gepaard gaat in aanvallen van pijn.

Behandeling
De bovengenoemde ziektes zijn helaas niet te genezen. Wel kunnen fysiotherapeutische behandelingen verergering van de aandoeningen afremmen. Dit gebeurt voornamelijk door oefentherapie. De therapeut leert u omgaan met de pijn en tevens geeft hij advies over uw houding. Afhankelijk van uw klachten wordt er een geschikte behandelmethode gekozen.

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken of wilt u meer informatie over uw klacht? Fysio Life Balance helpt u graag. U kunt telefonisch contact met ons opnemen via 079 3513678, een mail sturen naar info@fysiolifebalance.nl of u kunt het contactformulier op onze website invullen. Daarnaast kunt u ook een bezoek brengen aan onze praktijk! Wij zien u graag.

Deze behandelmogelijkheden kunnen u helpen bij uw klacht:

  • Fysiotherapie
  • Psychosomatische fysiotherapie
  • Gespecialiseerde massages

Onze specialisten:

  • null

    Rob Bronsgeest

    Fysiotherapeut

  • null

    Marion Dal

    Fysiotherapeute

  • null

    Elbert Muller

    Fysiotherapeut

Openingstijden

  • Maandag: 08:00 – 21:00
  • Dinsdag: 08:00 – 19:00
  • Woensdag: 08:00 – 19:00
  • Donderdag: 08:00 – 19:00
  • Vrijdag: 08:00 – 18:00
fysio, fysio Zoetermeer, fysiotherapie, fysiotherapie Zoetermeer, fysiotherapeut, fysiotherapeut Zoetermeer, fysiotherapeuten Zoetermeer, fysiopraktijk, fysiopraktijk Zoetermeer, fysiotherapiepraktijk, fysiotherapiepraktijk Zoetermeer, fysiobehandeling, fysiobehandeling Zoetermeer, fysiotherapiebehandeling, fysiotherapiebehandeling Zoetermeer, rug- en nekklachten, rug- en nekklachten Zoetermeer, blessure, blessure Zoetermeer, blessure Fysiotherapie Zoetermeer, blessure Fysio Life Balance, blessure Fysio Life Balance Zoetermeer, hardlopen, hardlopen Zoetermeer, hardloopblessure, hardloopblessure Zoetermeer, hardloopblessures, hardloopblessures Zoetermeer
  • Maak een afspraak: