Rugklachten

Lopen, fietsen, aankleden, opstaan, boodschappen doen, stofzuigen. Dit doet u waarschijnlijk zonder dat u erover na hoeft te denken. Wanneer er een belletje begint te rinkelen bij het uitvoeren van bovengenoemde activiteiten, is dat waarschijnlijk omdat er pijn bij komt kijken en plots gaat dit niet meer vanzelf. Rugklachten kunnen zijn erg vervelend en kunnen u beperken in uw dagelijkse werkzaamheden

Oorzaak en ontstaanswijze
Het eenzijdig gebruik van de rug, een bepaalde houding of juist te weinig gebruik van de rug. Dit zijn de meest voorkomende oorzaken van rugklachten. Vaak leidt dit tot een verminderde belastbaarheid van de rug waardoor men extra kwetsbaar wordt.

Klachten en verschijnselen
De klachten die men ervaart bestaan uit het onvermogen om te bukken, opstaan, lopen en gaan vaak gepaard met pijn lokaal in de rug, maar kunnen ook uitstralen naar de billen en benen.

Chronische pijn klachten
Heeft u langer dan 3 maanden aaneengesloten pijnklachten, dan spreken we van chronische nek- of lage rugklachten.

Uit onderzoek blijkt dat bij chronische pijnklachten u niet meer direct invloed kan uitoefenen op de pijn! Dus een kraakje hier en een massage daar helpt niet meer. Bij chronische pijnklachten zit de oorzaak in de verwerking van de pijn. En tja, de verwerking van de pijn vindt plaats in het brein! Is het dan psychisch? Nee! Verzint u de pijn? Nee! De pijn is er echt alleen moet de behandeling op een andere manier plaatsvinden! FLB Zoetermeer is gespecialiseerd in het behandelen van chronische pijnklachten en dat al jaren lang.

De behandeling van uw klachten
Door inventariseren van de klachten, lichamelijk onderzoek, kan er een diagnose gesteld worden. Mogelijke oorzaken voor het ontstaan van de rugklachten worden boven water gebracht.

Goede voorlichting is van groot belang omdat men duidelijk krijgt wat er aan de hand is en hoe hier mee om te gaan. Onze therapeuten kunnen hier een belangrijke rol in spelen. Advies hoe om te gaan met de klachten, eventueel de noodzaak voor verder onderzoek en natuurlijk de behandeling. Tijdens de eerste afspraak brengt de therapeut uw klachten in kaart, waarna er samen met u een persoonlijk behandelplan wordt opgesteld.

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken of wilt u meer informatie over uw klacht? Fysio Life Balance helpt u graag. U kunt telefonisch contact met ons opnemen via 079 3513678, een mail sturen naar info@fysiolifebalance.nl of u kunt het contactformulier op onze website invullen. Daarnaast kunt u ook een bezoek brengen aan onze praktijk! Wij zien u graag.

Deze behandelmogelijkheden kunnen u helpen bij uw klacht:

 • Fysiotherapie
 • Psychosomatische fysiotherapie

Onze specialisten:

 • null

  Rob Bronsgeest

  Fysiotherapeut

 • null

  Marion Dal

  Fysiotherapeute

 • null

  Elbert Muller

  Fysiotherapeut

 • null

  Bryan Wolffenbuttek

  Fysiotherapeute

Openingstijden

 • Maandag: 08:00 – 21:00
 • Dinsdag: 08:00 – 19:00
 • Woensdag: 08:00 – 19:00
 • Donderdag: 08:00 – 19:00
 • Vrijdag: 08:00 – 18:00
fysio, fysio Zoetermeer, fysiotherapie, fysiotherapie Zoetermeer, fysiotherapeut, fysiotherapeut Zoetermeer, fysiotherapeuten Zoetermeer, fysiopraktijk, fysiopraktijk Zoetermeer, fysiotherapiepraktijk, fysiotherapiepraktijk Zoetermeer, fysiobehandeling, fysiobehandeling Zoetermeer, fysiotherapiebehandeling, fysiotherapiebehandeling Zoetermeer, rug- en nekklachten, rug- en nekklachten Zoetermeer, blessure, blessure Zoetermeer, blessure Fysiotherapie Zoetermeer, blessure Fysio Life Balance, blessure Fysio Life Balance Zoetermeer, hardlopen, hardlopen Zoetermeer, hardloopblessure, hardloopblessure Zoetermeer, hardloopblessures, hardloopblessures Zoetermeer
 • Maak een afspraak: