Schouderklachten

Wanneer u pijn heeft in de schouder, wil dat niet per definitie zeggen dat er iets kapot of beschadigd is in het schoudergewricht. Vaak is de pijn een gevolg van een functie storing in het gebied. Het gaat gepaard met pijn of onmacht bij bepaalde bewegingen van de arm of pijnklachten bij het slapen.

Oorzaak en ontstaanswijze
Schouderklachten kunnen ontstaan door verschillende factoren en uiten zich op verschillende manieren. De houding, het bewegen van de nek, thoracale wervelkolom en  het schouderblad hebben invloed op het functioneren van het schoudergewricht en het bewegen van de arm.

Overbelasting van schoudermusculatuur is meestal niet een gevolg van het feit dat men te zware arbeid heeft geleverd, maar dat de schoudergordel niet optimaal beweegt.

Klachten en verschijnselen

Schouderklachten uiten zich voornamelijk in het feit dat dagelijkse handelingen met de arm niet meer uitgevoerd kunnen worden of pijn klachten veroorzaken. Vaak gaat het gepaard met pijn in rust (slapen).

De behandeling van uw klacht
Wanneer uw klachten blijven aanhouden of niet direct verklaarbaar zijn, is het verstandig om hulp in te schakelen. Zeker bij pijnklachten in rust is er vaak sprake van geïrriteerd of ontstoken weefsel welke vrij snel verholpen kunnen worden door de juiste adviezen.

Onze therapeuten helpen u graag met verminderen/verhelpen van uw klachten. Tijdens de eerste afspraak worden uw klachten in kaart gebracht. Vervolgens wordt er gekeken of uw klachten met fysiotherapeutische behandelingen verholpen kunnen worden. Samen met u stelt de fysiotherapeut en persoonlijk behandelplan op die gericht is op uw klachten.

Afspraak maken
Wilt u een afspraak maken of wilt u meer informatie over uw schouderklachten? Fysio Life Balance helpt u graag. U kunt telefonisch contact met ons opnemen via 079-3513678, een mail sturen naar info@fysiolifebalance.nl of u kunt het contactformulier op onze website invullen. Daarnaast kunt u ook een bezoek brengen aan onze praktijk! Wij zien u graag.

Deze behandelmogelijkheden kunnen u helpen bij uw klacht:

 • Schoudertherapie
 • Fysiotherapie
 • Sport fysiotherapie

Onze specialisten:

 • null

  Marion Dal

  Fysiotherapeute

 • null

  Rob Bronsgeest

  Fysiotherapeut, schouderspecialist

Openingstijden

 • Maandag: 08:00 – 21:00
 • Dinsdag: 08:00 – 19:00
 • Woensdag: 08:00 – 19:00
 • Donderdag: 08:00 – 19:00
 • Vrijdag: 08:00 – 18:00
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlFysio Life Balance is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
fysio, fysio Zoetermeer, fysiotherapie, fysiotherapie Zoetermeer, fysiotherapeut, fysiotherapeut Zoetermeer, fysiotherapeuten Zoetermeer, fysiopraktijk, fysiopraktijk Zoetermeer, fysiotherapiepraktijk, fysiotherapiepraktijk Zoetermeer, fysiobehandeling, fysiobehandeling Zoetermeer, fysiotherapiebehandeling, fysiotherapiebehandeling Zoetermeer, rug- en nekklachten, rug- en nekklachten Zoetermeer, blessure, blessure Zoetermeer, blessure Fysiotherapie Zoetermeer, blessure Fysio Life Balance, blessure Fysio Life Balance Zoetermeer, hardlopen, hardlopen Zoetermeer, hardloopblessure, hardloopblessure Zoetermeer, hardloopblessures, hardloopblessures Zoetermeer
 • Maak een afspraak: